Veelgestelde vragen van woningzoekenden

Ik zoek woonruimte, kunnen jullie mij hierbij helpen?

Alle woonruimte die op dit moment beschikbaar is, staat op onze website bij aanbod. Heb je interesse ? Gebruik dan de 'reageer'-knop bij de advertentie. Let op: aanvragen voor bezichtigingen worden alleen per mail behandeld, niet per telefoon.

Hoe zit het met de contract- en administratiekosten?

4-Freedom Vastgoedbeheer rekent GEEN contract- en administratiekosten aan nieuwe huurders. Bij wijzigingen van het huurcontract op verzoek van de huurder (b.v. doorschuiven of onderverhuur) brengen we wel kosten in rekening.

Hoe zit het met de waarborgsom?

Bij alle huurcontracten geldt dat je als huurder vooraf een borgsom betaald, voordat je de sleutels krijgt. Meestal is de hoogte van de borgsom gelijk aan de maandhuur. Bij huureinde, na het inleveren van de sleutels, krijg je binnen 30 dagen de borgsom terug. Natuurlijk moet dan wel de woonruimte netjes zijn achtergelaten en mogen er geen openstaande facturen meer zijn.

Gaat het toebedelen van woonruimte op volgorde van aanmelding?

Nee, het toebedelen van woonruimtes gaat nooit op volgorde. Wij vinden het belangrijk dat we de juiste huurder vinden voor de juiste woonruimte, en werken dus nooit met een 'first-come-first-serve' beleid.

Zelf sauzen of behangen? Gaatjes in de muur?

Het is gebruikelijk dat de woonruimte bezemschoon en leeg wordt opgeleverd door de vertrekkende huurder. We vragen de vertrekkende huurder om schroeven, spijkers en pluggen uit de muur te halen, maar gaatjes niet te dichten (mits een beperkt aantal). Het is onze ervaring dat een nieuwe huurder dat netter doet dan een vertrekkende huurder. Verder zul je als nieuwe huurder vaak moeten behangen of sauzen. We vragen de vertrekkende huurder de woning zo achter te laten dat de nieuwe huurder met 1 keer sauzen (in een lichte kleur) klaar is. Dit is een vuistregel en er zijn soms afwijkingen. Je krijgt de woning in principe zoals je hem tijdens de bezichtiging aantreft.

Welke informatie hebben jullie van mij nodig?

Indien je van ons bericht krijgt dat je in aanmerking komt, dan hebben we de volgende informatie van je nodig (digitaal, bij voorkeur als PDF):